Natuurgeneeskunde

Voeding, kruiden en planten geven ons de voedingsstoffen en geneeskracht voor een bloeiend bestaan. Met goede voeding en leefstijl kunnen enorme helende resultaten bereikt worden. Zeker als deze aangevuld worden met kruiden vanuit de Ayurveda leer of Europese kruidengeneeskunde oftewel fytotherapie. Ook zijn er zeer goede energetische middelen inzetbaar om het lijf en de gehele constitutie te ondersteunen in het zelfhelend vermogen.

Hoe werkt een natuurgeneeskundig consult

Bij een natuurgeneeskundig consult staan we uitgebreid stil bij je wensen op het gebied van gezondheid, eventuele gezondheidsklachten en je voeding- en leefstijlgewoonten. Daarbij is mijn blikveld holistisch gericht. Zowel lichaam, geest als ziel spelen ieder hun eigen rol in gezondheid en ziekte binnen de (traditionele ayurveda) natuurgeneeskunde. Ze worden dus alle drie meegenomen in het advies om jouw gezondheid beter te ondersteunen. Dit advies kan gericht zijn op herstel, het verbeteren van de levenskwaliteit of gericht zijn op het bevorderen van de gezondheid.

Om tot gericht maatwerk te komen, kunnen we gebruik maken van diverse onderzoeken en meetinstrumenten: levend- en droog bloed analyse, tongdiagnostiek, buikonderzoek, ideomotoriek en Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).

Met een natuurgeneeskundig consult krijg je gericht advies, afgestemd op je constitutie, wensen/ klachten en onderzoeksbevindingen. Na het consult krijg je een verslag met mijn onderzoeksbevindingen en advies. Dit advies schrijft kruiden/supplementen voor en voeding- en leefstijl advies. In het herhaalconsult evalueren we en meten we je resultaten. Daarna vindt bijstelling plaats van de adviezen.

Een natuurgeneeskundig consult kost €75 en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Ayurveda

Ayurveda betekend de wetenschap van het lang en gezond leven. Zij kijkt holistisch naar de gehele mens; naar lichaam, geest, emoties, gedrag, omgeving en ziel.

Haar uitgangspunt is gezondheid, waarbij in geval van ziekte, de behandeling gericht is het weer in balans brengen van de 3 energieën, oftewel dosha’s (Vata, Pitta, Kapha). Daarbij wordt uitgegaan van het zelfherstellend vermogen van de mens. Daarnaast is Ayurveda bij uitstek geschikt om preventief in te zetten, om gezondheid te bevorderen en om te streven naar een gezond en bloeiend leven. Waar behandeling soms niet mogelijk is, draagt ayurveda bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Fytotherapie, kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde, oftewel fytotherapie, is een zeer oude geneeskundige methode die gebruik maakt van plantaardige materialen om ziektes en kwalen te behandelen. Kruiden hebben een zeer veelzijdige werking. Niet alleen werken ze op lichamelijk vlak, ze kunnen ook op emotioneel vlak zeer helend zijn.

Kruidengeneeskunde wordt vooral ingezet om het lichaam zelf te ondersteunen in zijn of haar geneeskracht of bij het en het verlichten van pijn en symptomen.

Voedingsconsult & het 3 Care programma

Voedingsadvies, is altijd een onderdeel van de behandeling.

Voeding en vooral ook lekkere voeding is ontzettend belangrijk. Voeding geeft ons energie, gezondheid, heling, vreugde en voldoening. Ongeveer 80% van alle klachten, waarmee mensen naar de huisarts gaan is voeding en stress gerelateerd. Aan de meeste klachten kunnen we dus zelf wat doen. Dit door de juiste voeding in te zetten, organen en/ of fysiologische systemen te ondersteunen met kruiden en supplementen. Daarnaast is het belangrijk om spanningen, stress en trauma’s op te ruimen. Emoties, hebben zeer grote invloed op het functioneren van de cellen. Langdurige stress wordt fysiek opgeslagen en heeft direct effect op de gezondheid.

Bij een voedingsconsult staan we uitgebreid stil bij uw voedingsgewoonten. We bespreken wat uw wensen zijn en wat u wilt bereiken. We houden rekening met uw smaken, voorkeuren, klachten en beweegpatroon.

Na het voedingsconsult krijgt u gericht persoonlijk advies, waar u zelf mee aan de slag gaat. Afhankelijk van uw doel en behoeften, zal een vervolgconsult plaats vinden. In dit vervolg consult vindt evaluatie en eventueel bijstelling plaats van de behandeling.

3 CARE PROGRAMMA

Met het 3Care programma investeert u in uw gezondheid door de inzet van goede voeding, conform de laatste wetenschappelijke inzichten. Met 3Care legt u in vier weken de basis voor een gezonde leefstijl. Het programma bestaat uit 3 stappen:

  • 1

    Inzet van voldoende micronutriënten (voedingsstoffen) met gezonde voeding en een volwaardig basissupplement.

  • 2

    Het lichaam ontdoen van afvalstoffen en teveel reservevet om jezelf te beschermen tegen overbelasting en ontstekingen. Door een APK (Algehele Periodieke Ketose) te doen, leert je stofwisseling vlot te switchen tussen twee natuurlijke energiebronnen; glucose en ketonen.

  • 3

    Het zelf herstellend vermogen blijven stimuleren, via de inzet van een intermitterende leefstijl.

Meer informatie over het programma kunt u vinden op Gezond voedingspatroon (3care.eu)