Levend- en droog bloed analyse

Meten is weten!

Om tot gericht maatwerk te komen, maak ik gebruik maken van diverse onderzoeken en meetinstrumenten: levend- en droog bloed analyse, tongdiagnostiek, buikonderzoek, de tanita bodyscan, Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD) en ideomotoriek.

Levend- en droog bloed analyse

Door middel van een vingerprik, worden aan paar druppels bloed afgenomen voor levend- en droog bloed analyse.

Bij levend bloed analyse wordt met een microscoop een aantal aspecten van het bloed onderzocht, zoals de kwaliteit van de witte- en rode bloedcellen en het bloedplasma. Er wordt ook naar de vorm, beschadigingen, verklevingen van cellen, afvalstoffen en eventuele aanwezigheid van virussen en schimmels gekeken. Het bloed geeft tevens informatie over het functioneren van uw organen, uw immuunsysteem en de aan- of afwezigheid van voedingstoffen.

In de praktijk wordt gewerkt met een donkerveld microscoop en een goede camera. Je kunt met mij meekijken naar je eigen bloedbeeld op mijn beeldscherm.

Donkerveldmicroscopie is een vorm van microscopie waarbij het bloedpreparaat zodanig wordt belicht dat er geen ander licht dan van het preparaat zelf in het beeldveld komt. Men ziet het bloed dan tegen een donkere achtergrond. Daardoor zijn meer dingen te zien dan met gewoon licht mogelijk is. Bepaalde bacteriën met een spiraalvorm kunnen daardoor waargenomen worden. Met normale verlichting (in helderveld microscopie) zijn deze te dun om waar te nemen.

Hieronder een foto van het bloedbeeld, wat met donkerveldmicroscopie gezien wordt:

Met droog bloed analyse, kan met name de vrije radicalen belasting in het lichaam gezien worden en de ernst van eventuele schade ingeschat worden. Ook kunnen we metaalbelasting, ontstekingen, auto immuunziekten en enkele vitamine te korten of verstoringen hierin waarnemen.

De uitkomsten van het bloed onderzoek wordt direct met je besproken en eventuele adviezen hierop afgestemd.

Een consult kost €75 en duurt ongeveer een uur.

Tongdiagnostiek

‘Steek je tong eens uit?”

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is je tong het spiegelbeeld van je lichaam. Hieraan kun je zien hoe de energie- en gezondheidstoestand van iemand is. De tong wordt onderverdeeld in verschillende zones, die corresponderen met organen. Tevens geeft de kleur van de tong, de vorm en bewegelijkheid informatie over de gezondheid.

Tanita Bodyscan

De Tanita Bodyscan geeft inzicht in diverse lichaamswaardes zoals in de percentages: vet-, bot- en spiermassa, lichaamsvocht, de viscerale vetwaarden, ruststofwisseling en de metabole leeftijd. De opbouw van de lichaamssamenstelling is een goede voorspelling van je gezondheid en daarom ook richting voor eventuele voeding, kruiden of leefstijlwijziging. Ook kan dit instrument ingezet worden om de resultaten te meten van je inspanningen (afvallen/ trainen) en helend vermogen.